Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Yrkesutbildningens formering i Sverige 1940-1975" by Peter HĂ„kansson # Book PDF Kindle ePub Free

Yrkesutbildningens formering i Sverige 1940-1975

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Yrkesutbildningens formering i Sverige 1940-1975
  • Author : Peter HĂ„kansson
  • Release Date : January 07, 2014
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 6133 KB

Description

»De olika uppsatserna bygger pĂ„ gedigen forskning, men de Ă€r Ă€ndĂ„ skrivna sĂ„ att de Ă€r tillgĂ€ngliga för annat Ă€n forskare. LĂ€saren fĂ„r pĂ„ köpet en god inblick i Sveriges ekonomiska historia under perioden 1940–1975.« BibliotekstjĂ€nst
Yrkesutbildningen i gymnasieskolan debatteras stÀndigt och kritiseras ofta. Det Àr egentligen inte sÄ konstigt eftersom den ska uppfylla mÄnga krav som inte alltid Àr sÄ lÀtta att förena. Det svenska sÀttet att organisera yrkesutbildning kÀnnetecknas bland annat av krav pÄ likstÀlldhet mellan teoretiska och yrkesinriktade program och att elever vid de yrkesinriktade programmen bÄde förvÀntas uppnÄ högskolebehörighet och bli vÀl förberedda för yrkeslivet.
I studien Yrkesutbildningens formering i Sverige 1940–1975 beskriver en grupp ekonomhistoriker hur utbildningsideal och samhĂ€llsvillkor pĂ„verkat utvecklingen av dessa utbildningar under en kritisk period nĂ€r den ”svenska yrkesutbildningsmodellen” formerades. Den Ă€r unik i ett internationellt perspektiv och har, trots mĂ„nga reformer, i allt vĂ€sentligt behĂ„llit sina kĂ€nnetecken sedan den cementerades för mer Ă€n fyrtio Ă„r sedan.
Hur och varför kom den svenska yrkesutbildningsmodellen att skapas och utvecklas? För att förstĂ„ det mĂ„ste Ă€ven dess ursprung och framvĂ€xt förstĂ„s – nĂ„got som debatten ofta missar. Författarnas syfte Ă€r att ge kunskap om den yrkesutbildning som föregick den nuvarande utbildningsmetoden, men ocksĂ„ att ge nya insikter i de processer som ledde fram till att en helt ny modell etablerades.
Den 26/8 2013 publicerade Expressen en debattartikel signerad Peter HĂ„kansson & Anders Nilsson. Rubriken löd ”LĂ€rdomarna som Björklund missat”. Ta del av artikeln via följande lĂ€nk: http://www.expressen.se/ debatt/lardomarna-som-bjorklund-missat/


Ebook Free Online "Yrkesutbildningens formering i Sverige 1940-1975" PDF ePub Kindle



Post a Comment for "[DOWNLOAD] "Yrkesutbildningens formering i Sverige 1940-1975" by Peter HĂ„kansson # Book PDF Kindle ePub Free"